Malena…


Na kraju ulice koja je neasfaltirana vec dugi niz godina ,stoji kuca sva oronula i setna, u pustahiji sopstvenog beznadja i bezperspektivnosti .Fenjerima osvetljena ivica njene utrnulosti i trosnosti,samo sto se ne svali na susednu,a ova, na ionako zapustenu i zaboravljenu kaldrmu..

Malena je,devojcica , po ko zna koji put izasla na drum i cekala na starom mestu…..Majka joj je,decidno, obecala ”njegov povratak”,,ako nista ,ono kada bude napunila 7..a to se,eto, desilo upravo juce.. No njega nije bilo.Zena je lezala danima,ne treznivsi se ,a dizala se teturajuci se ,samo da bi pronasla nesto za pice …

Mali bratic je po ko zna koji put, zajedno sa psom,bubama i drugim insektima jeo sa poda, skupljajuci prsticima zaostale mrvice ustajalog hleba i otpatke koje bi pronasao.

Tuzno zdanje jedne posrnule porodice u totalnom rascepu covecijeg sustinskog bica i dramaticne sudbine bez nade u povratak na zivotnu radost.

Ali,ovaj put,malena se nece vracati u kucu tek tako.Resila je da 
se pobrine za sebe do kraja.U sicusnom telascetu i dusi ,skrila je delic zelje i nade da ce se konacno, sklupcati unutar sopstvene nutrine , i tako umiriti ,ako njega ne bude..A on nije dolazio,pa joj je to predstavljalo signal da ce ovaj put zaista doci do velike promene.

Majci ce svakako biti lakse bez nje ,a i bratic nece verovatno dugo.Svega mu je tri godine i svima ce biti lakse.Majci specijalno,jer je mnogo puta vikala da je bolje da ih nema..

Cele noci je kisilo…!!

Sutradan je sused koji prolazi sokakom tuda,a to je uvek oko podneva bilo , na pragu trosne kuce,primetio zavezljaj ..i prisavsi sasvim blizu, pronasao sklupcano promrzlo telo,malenog bica.Detesce,koje je zauvek sklopilo oci,ubedjeno da je spasilo svet od nevolja i neprilika,a sa sobom odnelo tajnu,da se ON nije pojavio,a da ga ona nije izneverila,jer je do kraja ostala na onom njihovom starom mestu…!!

https://www.youtube.com/watch?v=U2Lx_cb21cQ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s