Samlica..

Gledam svog ”cudnog” brata ,koji ne vadi cigaretu iz usta, iako bi mu je s’obziom na godine , lekar zabranio.
..Interesantno..!!

Lekari vise ne govore nista o pusenju.Dakle,kada god pogledam na levu stranu, vidim sedu glavu koja gleda u ekran i cigaretu u desnoj ruci. Nebitno…Bitnija mi je samlica na koju uvek seda,jer nas dve zauzmemo kozne dvosede ,rasirimo se.

Svaka iz svojih razloga.Kozna fotelja ostane prazna, jer je na nezgodnom mestu ,na cosku klub stola..
Dakle on tako sedi,i dimi,i ovoga puta nije ”pao”..Vec dva puta pada sa male samlice.Covek 190,zgodan, normalno uhranjen,hocu reci nije trapav..Prvi put je pao u kuhinji na granitu.Drugi put na brodskom podu.Neverovatno..Voli da lezi na podu valjda…Drugi put me uplasio,pao..i ne pomera se par sekundi..Prepala sam se:”sta je sad”..?
Evo ga sada ustaje i seta…treba da idemo u kupovinu,a ja,kao po obicaju ”davim’..Treba mi tri sata da se spremim da bi smo krenuli…
U kuci tri pusaca..Neverovatno.Nasa majka ima 80 godina i pusi..Da to je ..Ona nikako ne moze bez cigareta i bez sene..To je ,njena muka a i nasa..!!..
Krenusmo..Sreca sto neke apoteke rade i po celu noc,jer dok se ja nakanim..Sve,sve,ali nadam se da meni u buducnosti nece trebati makar ”sena”..
Kao po obicaju, nakupujemo i ono sto treba,ali i ono sto ne treba..Da li je to alavost,sindrom sirotinje ili efekat potrosacke mantre da ”nam sve treba”,da bismo bili srecni,ne mogu vam reci..Mnogo puta sam kazala da necu kupovati nepotrebne stvari ..i uvek prekrsim..100 evra nista ne vredi.par hiljada i ode iz dve kupovine…Tako je i sada ..A naravno sreca i ta kupovina nemaju veze..To je samo jos jedna satanska obmana..i hir djavola koji se poigrava sa nama , jer zadnjih godina radimo sve sto zelimo..bez ogranicenja..nema moralnih normi…!!
Sve je dobro,ako vec ne moze biti bolje..nadam se da moj brat nece vise padati sa samlice,jer to me ovako filozofski tera na razmisljanje sta to znaci..u njegovom ,a i u nasim zivotima..!!
Dosadna ova prica ,zar ne ..!!..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s