Pocetak kraja..

Uvek si govorio, da  rodjeni u jesen,u to divno i blazeno doba ,pocinju da pate i govore o njoj.Tada sve omlitavi i obori glavu ,i postane tuzno, prezrelo i otezalo,a ona  ima   zelju da opstane i traje…

Uvek si govorio da taj cudesan spektar narandzastih i suncanih boja, koji zarobljava i kaznjava,a oboji u nestvarno sve zivo i nezivo, uputi coveka da mu se makar na tren zadivi.U tom buncanju i mahnitom divljenju ,kada sve bezi iz ruku, i pretvara se u prah , svi bi da povrate nestalo .A oni  rodjeni posle 20. IX, odnose sa sobom  ono najbolje, sto su imali da ponude u datom trenutku..!

A bolesti?,Sta je sa njima?Da li su i njih napustali i odlazili?Ostaviti bolesti u samovanju!Nije posteno.!Pojedini,ipak, verovatno jesu.

Ti si uvek bio poseban i cudan.Zalivao si koren zivota melanholijom kada god si to mogao…ali svoj si skoro uvek hranio laznim senzibilitetom suicidalnog pesnika i negovao na poseban nacin .Saputanja,tajni sastanci,posebni susreti….napetost i
zelja za nepoznatim i magicnim,razici se sa sobom ,ostaviti delice sopstva tu i tamo,niposto..Ostaviti bolest da luta,kroz nepoznata bespuca,negde tamo dole duboko.

Vratiti se,to je pravi put.Najpre se odvojiti od svoje Persone.maske .(To je ono,kakav si se ti predstavljao devojkama govoreci im stihove i misli velikih filozofa)Naravno,to nisi ti!

Toliko ti je dobro islo,da si i sam poceo verovati da je to tvoja
sustina.Nazalost,ja sam znala da je sve laz i samo maska za druge .Ti si u vreme, svoje velike slave izgubio kontakt sa sopstvenom dusom…Ostali su ti lazni snovi i fantazije,jer prave si sutnuo negde us put, setajuci Senjakom..

Cini se da si u tom momentu, ostao orijentisan na spoljasnje vrednosti odgovarajuci tudjim idealima ili drustvenim standardima..

Ako si se ipak susreo sa svojom personom i upoznao,kreni jos malo dublje, jer ti predstoji jedan vazan susret -susret sa onim neprijatnim ,sa senkom..-tamni, za tebe nepoznati i nerazumljivi deo duse.Poznanstvo sa njom plasi,jer ona deluje krisom,stvarajuci neocekivane neprijatnosti..isto kao i ona, sa kojom si guzvao krevet s’vremena na vreme.

U dusi svakog muskarca ,zivi Anima -vecni zenski princip- kod tebe izrazito snazan,sigurna sam..

Nadam se da je tvoja jesen danas postala nesto mirnija,i anima se onako umilno pritajila,ili ti se dogodilo ono sto je neminovno,slaba anima,a kod nje,snazan animus-vecni muski princip u zenskom nesvesnom..

Jesen je zaista najlepse godisnje doba,pravo vreme za procese individuacije,dakle psihickog sazrevanja -procesa pronalazenja sebe i spoznaje svesti o celovitosti..

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s