Mala..

Ovako je to izgledalo..

Hamerov -Unutrasnji mrak-…Melanholija

-Mi svi znamo,cak i najtvrdji medju nama,kako sve sto cinimo i dozivljavamo iznenada postane sivo i bezbojno,kako sve razlike nestanu u nekoj mracnoj rupi bezimene sete,kako se zivot po sebi uprosti,kako se sve nase strasti sasuse,kako se povucemo od svih i svega i potrazimo pribeziste u nama samima -bez proslosti,bez buducnosti -u jednom sada koje samo traje i traje..

– Melanholija..i magla..naravno nerazdvojna prica…

Maleni grad iz snova,obavila je gusta magla.Ni prst  se ispred nosa nije mogao videti.Sve zivo i nezivo se umirilo, ucutkalo i prestalo da postoji . Ako se ko i zadesio napolju,samo je taj znao za sebe.Melanholicna atmosfera ,koja  zeli nemoguce, da zadrzi izgubljeno ….

Devojka uplasena i zbunjena, isla je u susret bratu koga nije videla 10 godina.-Sta li ce joj reci za majku, koja je nije htela videti nikako.Hoce li je razumeti i sve oprostiti,konacno,-razmisljala je.

Drhteci od straha,grabila je koracima napred.Svaki cas je okretala glavu nazad,bojeci se da je neko ne prati..Ne bi bilo dobro da primete da se iskrala i izasla iz kuce u ovaj hladan i tuzan dan.Pretrcavsi na drugu stranu,konacno je ugledala stanicu..
Malo ljudi,neki u uniformama ,zena sa malim detetom koje je plakalo i tisina neuobicajena za mesto, gde prolaze vozovi svaki cas..
Posle nekog vremena shvatila je da nesto ne valja, jer brat nije dolazio,a poslednji voz je prosao.Odlucivsi se da ceka i dalje, ni sama ne znajuci zasto,razmisljala je..-Kako bi bilo lepo da je bratic stigao i da sada sede svi skupa u toploj sobi i razgovaraju!-
Iz sanjarenja je trze muski ,prodoran glas, da -ide odatle,i da se na stanici ne vredi vise zadrzavati,..jer nista se novo nece dogoditi-…!!…
Okrenuvsi se pogledom jos jednom za praznom stanicom, zurila je nazad. Korak je  ipak nije slusao,noge su bile sve teze,dok se u jendom mestu nije ukopala,da ne moze mrdnuti!!..

      -Hej Una dodji, evo ima ovde vode..’Vidi kako lep izvor!!! -….hajmo se napiti..-Voda je divna kako sam bila zedna …-

  -Draga moja, kako kaze legenda ,to je zato..jer si pila, iz suza devojcice koja je trazeci brata odlucila da se ne pomera odavde,pa je na mestu gde je zastala nastao izvor nepresusni-Tako ona pere tugu svoju, a putnik namernik, gasi svoju zedj-

    ‘ajmo’mila moja.!!!….

4 thoughts on “Mala..

Leave a comment