NAJLEPSA LJUBAVNA…

    Da je zivot zaista neverovatan i cudesan,  da ima svoje fascinacije na razlicitim nivoima postojanja to je nesumnjivo.Da zna da zagrmi kada na nebu nema nijednog oblacka i to je poznato.Dakle,od kada covek zna za sebe, usloznjavaju mu se zelje,motivi,vidici-a on u svrhu svog poslanstva koje obavlja na zemlji pokusava da ispuni svoj zivot i da.. neki poseban pecat smislu svog postojanja.

I ja kao i neki, patim od asocijacija kada pisem ili govorim.Tako i sada-pokusacu da se skoncentrisem na ono o cemu cu govoriti,ali nije lako videcete, jer gde je ljubav,tu je guzva, i uopste gde su emocije, tu nastaje dzumbus !

Jako je tesko pisati o ovome i evo brzo cu objasniti zasto!

Inspiraciju za ovu pricicu nasla sam u jednom filmu,koji je pomalo bajkovit(ja bajke volim),ali ova spada u one utonule u mrak! Ima takvih!Lice na ono’Ziveli su srecno dok  je sveta i veka”,ali kraj je, -kraj je, kao ”najlepsi osmeh na svetu -tuzan- preciznije, kraj je ocaravajuci  tuzan-mnogo boli,ali se uziva nadahnuto i duhovno raste.Eto ja volim ovakve price!U ovom sumornom dobu,djavoljih orgijanja,gde zlo tumarajuci po svetu svuda nalazi pogodno tlo za svoj sto jeziviji odraz,ostaju nam knjige i filmovi, naravno probrani,
(posebno filmovi.)i jos po koja sitnica.Barem je tako kod mene.Govoriti o emocijama posebno o ljubavi u danasnja vremena u najmanju ruku je tragikomicno-mislim naravno na ljubav izmedju muskarca i zene, nista manje niti vise..

      Znaci,on je bio poznati madjionicar sa titulom najboljeg na svetu, koji magijom dovedenu do savrsenstva pretvara irealno  u stvarnost. Zgodan.mlad,darovit,senzibilan,poseban dar za ljubav prema stvarima koje voli i posebna sposobnost za lepo i raskosno nevidljivo na prvi pogled. Spoj magije sa muzickim izrazom kroz ples-evolucijsko sredstvo zavodjenja,kroz opisivanje necujnih, nevidljivih, neizrecivih stanja duse.

Kazem bio, jer prilikom izvodjenja jedne od svojih neverovatnih  tacaka,pao je sa velike visine i slomio kicmu..(namesten pad od prijatelja) Tako je ostao paralizovan! Kvadriplegija-totalna paraliza svih ekstremiteta i gornjih i donjih..Jezovita prica ,gde se iz mracnih odaja tuge ne izlazi nikako. U toj konstelaciji odnosa,desava se ljubav,gde jedna prelepa zena negujuci umetnika kome samo um normalno funkcionise,hrani svoju dusu najlepsom melodijom zivota,koja ce se cuti na samom kraju..

Kako veoma smesno zvuci ova prica o ljubavi u ovim teskim vremenima gde se emocije potiskuju i gde ”biti ravan” znaci sve.Ravnodusnost i emotivno tihovanje u svojoj pobuni remete red stvari kad su osecanja u pitanju,posebno ako se ne mogu do kraja ostvariti kao sto je ovde slucaj.
Ljubav je slozeno stanje koje zahteva snagu izraza u bilo kom obliku i bilo kojem vremenu..
Eutanazija-ubistvo iz milordja ili samilosti!!E ,da nije bio price o eutanaziji,ne bi se ni ljubav priznala..A dogodilo se, i pitanje i priznanje,i sva magija koju ovaj redak dragulj zasluzuje!..Dragulj-pa ljubav zna se!

Drzava je zabranila eutanziju,ali mlada zena je prihvatila po sopstvenom nahodjenju  da ispuni umetniku zelju da bi bio beskrajno  srecan,da ga oslobodi muka, rizikujuci dugogodisnji zatvor .Njoj je njegova sreca nesto najdragocenije u zivotu.

Tako se i dogodilo.!!
U eri djavolje pohotnosti i grabezi za meterijlnim,u godinama koje dolaze a donose na trpezi covekovog zivota njegovu arhaicnu prirodu i sluze je na ‘izvolte”,ovakva prica zasluzuje da se pokaze makar u generalnim crtama. i pripise ljudskosti i lepoti zivljenja koja se izlizala kod vecine nas.Zbog toga je meni divno,a vama mozda sasvim cudno i
neinteresantno,verovatno i nerealno..
Ljubav ne bi bila tako cudnovata i tajanstvena da nema mnostvo svojih oblika ,pa tako i neki od ovih.

Pomalo deluje cak i morbidno,da izrazito lepa zena voli coveka paralizovanog i da se jos zrtvuje nudeci mu svoju pomoc u sprovodjenju eutanzije stavljajuci sebe u dugogodinji zatvor,a njega lisavajuci ”takvog”  zivota!E da nema one, ”Sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube”,ni ja mozda ne bih verovala da je ovako nesto moguce,ali verujte mi da jeste………………..

Ps:Glavne uloge nose..Najzgodniji glumac danasnjice po svim statistikama..Hritkih Roshan i jedna od najlepsih glumica na svetu  Aishwarya Rai…INDIJA..

Molim vas pogledjte ovaj video..trenuci  retke zabave u nekom klubu..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s