BEZ NASLOVA

Dugo me  nije bilo,ali evo sada sam  se konacno zaustavila .

U sveopstoj zamrsenosti mnostvom sarolikih dogadjaja, isplivala je nesnalazljivost,nemoc i gubitak inspiracije za neko novo slovo.O cemu bi se uopste moglo govoriti,kada su reci   u gomili naopakosti  svega sto postoji ,postale suvisne. U  sveopstoj zbrci  pojmova,a oni su kao sto se zna,  neizbezne  stanica na putu misljenja,doslo je do konfuzije i preskakanja tog reda da bi misao i misljenje dobili  svoje pravo znacenje.Nekako sam  se sabrala i vratila piskaranju i nadam se  da cu ostati tu gde treba .

Sigurna sam  da sam kao i vecina vas,zgadjena sadasnjoscu i naopakim svetom koji postaje dominantna karika u nasim zivotima.Mozemo sve  negirati,voditi bitke sveopste i pojedinacne,ali ne mozemo poreci da se zaista nesto jako lose pomera i polagano ulazi u nase zivote. Nametajuci nam iskrivljeno,bolesno ,devijantno ,preagresivno i impulsivno kao dominatnu crtu  za neprestano ponavljanje u svaki deo dana i noci, nudi nam poraz,ali i bol, i predstavlja sveobuhvatno odobravanje svega pobrojanog i jos dalje od toga,a sve ,  kod velike vecine ljudi,posebno mladih.

Kada nas mladost izneveri,specijalno kada prati,a posebno kada pati,a znam takve koji su zaista u pravim mukama i patnjama,onda postajemo nemocni i jako slabi.Ne zna se sta je  i kod koga gore-Da li kod ovih  kojih je manjina ,cije duse zaista placu i beznadezno traze sosptvene puteve,i ne pronalaze nista toplo i sigurno ,ili kod  ovih drugih, kojih je nazalost vecina, i  koji se lagano i lagodno prilagodjavaju gadostima savremenog sveta .

One, na velika vrata pokazuje svoju raskos u destrukciji svega sto je ljudsko,humano i vredno.Dirigovanje Velikog brata krasi satanski  oreol na njegovoj glavi. Oreoli  su svojstveni svecima i velikim ljudima ,a ovi su sve samo ne veliki-ali da su mocni to nazalost jesu,pa prema tome, zato im se  i pripisuju tako znacajne stvari.

Cudite se sto je sotona dobio oreol!!

Nemojte se  cuditi !!To je u skladu  sa zivotom danasnjice i novinama koje  lagano,ali sigurno unistavaju ljude,ljudskost,planetu i sve sto vredi i  ima neki univerzalni znacaj i tradiciju.Taj oreol  naredjuje pokoravanje,padanje na kolena.molitve za milost  i  skok u more beznadja i ocaja uz jaku dozu trpeljivosti i trpljenja u prihvatanju sudbine koja nam je namenjena.

Ovo je prvi put mozda ,da sam  ja u sukobu sa onom cuvenom istinom, da spoljasnji svet dozivljavamo onako  kako se osecamo.To znaci,da ako stvari vidimo crno,u nama se zapravo usadio intruder svega loseg i destruktivnog .Medjutim,posto je ovaj savremeni svet   zaista naopak ,kako se mozemo osecati lepo i sigurno,posebno mi senzibilini.Za nas je ovo linija  propadanja,duhovnog posrnuca i dusevnog ocaja ,makar kod mene.

Mnogi ce reci,koga je briga za svet-mene jeste,jer  negativna energija sve prozdire pred sobom  i postaje novi oblik ponasanja u novom robovlasnickom poretku.Ja sam deo toga,kao i vi..Mnogu budni i probudjeni,beze u svoje porodice ako ih imaju,ali to nije pravedno i zdravo resenje, jer i ako zudimo ,ne smemo se izolovati i stvarati svoje majusne svetove ,jer ce nas  glavni BOS, sacekati u nekoj opstini,bolnici,skoli,ustanovi.

Slusala sam  nasu poznatu knjizevnicu i novinara Mirjanu Bobic Mojsilovic kako vodi svoje bitke I   zgodno racionalizuje svoja nezadovoljstva.Ona tumara izmedju melanholije i radosti(to mu nekako dodje kao blagi bipolarni poremecaj)i tako pliva ..Unutar svega toga pronalazi srecu i zadovoljstva..NJene slike  kompenzuju mnogo toga, knjige pokazuju put kojim treba ici i ko smo mi ustvari ,poezija opominje ljude da budu hrabriji u svojim bitkama,ali dominantna crta koja krasi njeno interesantno   lice je onaj cuveni najlepsi  osmeh koji postoji -TUZAN!!

Naravno srecu joj ne zelim nikako osporavati jer dvadesetak knjiga koje je napisala,donose veliku radost i unutrasnju satisfakciju.Ipak,ona je jako svesna sta nam se desava,gde zivimo,i kuda ide ovaj svet i veoma upucena u  ljudsku  nemoc da stvari promeni i vrati se sebi i svemu sto krasi coveka.

Nisam uopste zelela da spominjem Mirjanu,ali evo onako spontano mi pade na pamet,jedna sjajna zena ,dobar  pisac  i pesnik i njena dobrota koju eksponira onako seretski i  jednostavno.Odmah da kazem da nisam  ljubitelj njenih knjiga bas,ne volim taj stil pisanja,ali ne mogu osporiti njihovu vrednost i njenu  vrednost uopste kao raskosnog stvaraoca i talentovanu zenu.

Na kraju nisam  vam mozda mnogo rekla,jer  ovo je tek  pocetak .Nadam se da cu se  iza ovoga,u buducnosti  bolje snalaziti.Starija sam  godinu i po,od kada me nije bilo,ali verujte mi da  jako malo znam,cini mi se sve manje ,i to je jedan od razloga moje zbunjenosti koja progresivno napreduje prateci sva desavanja nenamerno.Moja znanja i saznanja su utrnula i vracaju me na pocetak svega sto coveka zanima iz svih oblasti zivota..To je moguce i dobro,a da li je korisno to cu tek saznati.

 

I jos nesto..dragoj Sofiji dugujem pricu o vampirima koju sam   napisala(nedostaje  samo zavrsetak)…

Ps-ne kritikujte me vi sto budete citali..vidite da se ne snalazim jos uvek,ali se   trudim.Da..i gresaka ima sigurno..i to Danka ispravlja,bez brige!!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s